Біздің компаниямыз жайлы жалпы ақпарат.
Артишок сығындысы
Француз рецепті бойынша бауыр денсаулығы!
Артишок-Жерорта теңізінен шыққан экзотикалық өсімдік.
Артишок жапырақтарында цинарин, хлороген және кофе қышқылдары, минералды тұздар, полисахаридтер (инулин 80% дейін), пектин, таниндер, органикалық қышқылдар, калий, сондай-ақ А, В1, В2, С дәрумендері бар.
Артишок құрамына байланысты жұмсақ холеретикалық әсерге ие, бауыр жасушаларының табиғи қорғанысын қолдайды.
Артишок сығындысы көмектеседі:
өт секрециясын және жылыстауын жақсарту;
бауырдың функционалдық жағдайын жақсарту.
Артишок құрамындағы инулин, аскорбин қышқылы, каротин, В1 және В2 витаминдері негізгі метаболизмді қолдайды және липидтер алмасуына оң әсер етеді, осылайша артишок көмектеседі:
ас қорытуды жақсарту, әсіресе көмірсулар мен майлы тағамдардың көп мөлшерін қабылдау кезінде;
бауыр жасушаларында биохимиялық процестерді қолдау;
холестерин алмасуын жақсарту.
Францияда, Италияда, Испанияда артишок жапырақтарының нәзік еті күнделікті рационына қосылады, сонымен қатар құрғақ және сұйық сығындылар жасау үшін қолданылады. Артишок-бұл "Жерорта теңізі диетасы" деп аталатын ажырамас элемент, Өйткені ол липидтер алмасуына пайдалы әсер етеді. Майлар мен көмірсулардың едәуір мөлшерін ыдыратуға және өңдеуге артишок қабылдауға жауап ретінде шығарылатын өт және ас қорыту ферменттері көмектеседі.
Артишокты қандағы қантты бақылайтын адамдар үшін диетаның элементі ретінде қарастыруға болады, өйткені артишок көмірсуларының 80% – ы ұйқы безі шығаратын инсулинді сіңіруді қажет етпейтін инулин болып табылады. Сондай-ақ, артишок ағзадан артық сұйықтықты кетіруге көмектеседі және бауыр жасушаларының табиғи жаңаруына көмектеседі.